Ознака: петар стојанов

Агресивноста на бугарската страна ќе ја култивира поранешниот бугарски претседател Петар...

Реактивирање на неформална билатерална дипломатија на релацијата Бугарија - Македонија Бугарските политичари (а можеби веќе и бугарските граѓани) се во заблуда кога (ако) мислат дека...

Бугарската агресивна позиција кон Македонија создава нација што ја мрази Бугарија,...

Позицијата на Бугарија кон Македонија не треба да биде агресивна, бидејќи така се создава една нација кој искрено ја мрази Бугарија, изјави поранешниот бугарскиот...

Бугарија со задоцнување од две години почна да дискутира на темата...

Според поранешниот бугарски претседател Петар Стојанов Поранешниот претседател на Бугарија, Петар Стојанов за БНТ ги коментираше односите меѓу Бугарија Македонија. Како што јави дописникот на...