Ознака: нуклеарно зрачење

Лек против ефектите од нуклеарното зрачење

Научниците од САД неодамна спроведоа медицински експерименти насочени кон спречување на штетните ефекти од зрачењето врз телото во случај на радиоактивен напад. Денес, можностите за...

Македонија не треба да стравува од можни ефекти од нуклеарката „Запорожје“,...

Македонија нема потреба да стравува од евентуални ефекти во случај на воени операции во електраната „Запорожје“ во Украина. Можно е евентуално да има потреба...