Ознака: „Њујорк тајмс“

Американските документи протекувале неколку месеци пред да да бидат откриени

„Њујорк тајмс“ Припадник на Националната гарда на американската воздухопловна гарда е обвинет за протекување доверливи документи на мала чет група каде објавил чувствителни информации неколку...

Њујорк тајмс: Украина се обиде да го ликвидира началникот на рускиот...

Украинските власти се обиделе да го убијат генералот Валериј Герасимов, началникот на Генералштабот на вооружените сили на Руската Федерација, пишува Њујорк Тајмс. Според информациите, Киев...

„Њујорк тајмс“ за Македонците, 3 ноември 1885 година

Иронијата, хуморот и сатирата се најекспресивните и единствени вредни форми на изразување на новиот век - тврдат извесни експерти од областа на социјалната психологија...

Најдобрите романи во последните 125 години

Според читателите на „Њујорк тајмс“ Познатиот американски дневен весник „Њујорк тајмс“ неодамна одбележа 125 години откако во овој весник почнаа да се појавуваат рецензии за...

„Њујорк тајмс“ го купи спортскиот медиум „Атлетик“ за 550 милиони долари

Американскиот дневен весник „Њујорк тајмс“ на својата веб-страница објави дека го презема еден од најголемите светски спортски медиуми „Атлетик“. Зделката, треба да биде реализирана...