Ознака: Николова

Оливера Николова добитничка нa „Прозарт“

Една од најзначајните македонски писателки, Оливера Николова, е добитничка на наградата „Прозарт“ за авторски придонес кон развојот на книжевноста на Балканот, која ја доделува...

Ања Николова, Македонка што го воодушевува светот: Промените почнуваат од нас

Ања како говорник на теми од делот на одржливиот развој, справувањето со пластичниот отпад, климатските промени и други слични теми поврзани со заштитата на...

Десет тома со 12 книги од Оливера Николова

Книгите се дел од едицијата „Македонски книжевни класици“, а се во ново руво и со нови поговори од значајни македонски професори, книжевници и писатели....