Ознака: најстаро куче

Почина најстарото куче на светот

Најстарото куче на светот, 22-годишната женка фокс териер Пеблс, почина само пет месеци пред 23-то роденден. Гинисовата книга на рекорди објави дека Пеблс починала од...