Ознака: Метју Лосон

Не треба да дебатираме дали постои македонскиот јазик, кажа британскиот амбасадор

Не треба да дебатираме дали постои македонскиот јазик. Го зборуваме, го предаваат на нашите универзитети, се пишуваат деловни договори на македонски јазик, рече амбасадорот...

Ковачевски се сретна со новиот амбасадор на Обединетото Кралство, Метју Лосон

Премиерот Димитар Ковачевски денеска се сретна со новиот амбасадор на Обединетото Кралство на Велика Британија и Северна Ирска во нашата држава Метју Лосон . На...

Новиот британски амбасадор Лосон му ги предаде копиите од акредитивните писма...

Министерот за надворешни работи Бујар Османи денеска ги прими копиите од акредитивните писма на вонредниот и ополномоштен амбасадор на Обединетото Кралство на Велика Британија...