Ознака: Марта

Промовирана „Тркалаланица“ од Марта Чупевска

Промовирана е сликовницата „Тркалаланица“, првата сликовница од „Едиција Светулка 2“ од авторката Марта Чупевска и илустраторката Тамара Забазноска. „Светулка во првата едиција ни раскажа 15...

Сакралните ремек-дела ги допираат срцата на луѓето

Марта Драгонитс, основачка на фестивалот „Арс сакра“ во Унгарија Марта Драгонитс, една од основачите на фестивалот на сакрална уметност во Унгарија, „Арс сакра“ (партнер на...