Ознака: македонски клуб

ОМО „Илинден“ – Пирин: Македонскиот клуб во Благоевград ќе биде преместен,...

Македонскиот клуб во Благоевград „Иван Вапцаров“ нема да биде затворен, туку ќе се премести на друга локација, информираат од ОМО „Илинден“ - Пирин, по...

ОМД ги повикува бугарските власти да го истражат вандализмот врз клубот...

Обединетата македонска дијаспора (ОМД) го осудува нападот врз македонскиот културен клуб „Никола Вапцаров“ во Благоевград, Бугарија, чија цел, како што велат, е да промовира...

Борислав Божинов од ОМО Илинден најавува отварање на приватен македонски клуб...

Македонците од Бугарија не се откажуваат од формирање на приватни македонски клубови, по затварањето на клубот „Никола Вапцаров“ во Благоевград. Борислав Божинов од ОМО...

ОМО „Илинден-Пирин“: Османи треба да се правда зошто не дојде на...

Министерот Османи, кој не само не го помогна, ниту дојде на отворањето на македонскиот клуб, туку го нападна неговото отворање и оние што го...

Да го прекинеме кругот во кој сме влезени со Бугарија и...

Очекував дека ваквиот циклус на отворање на клубови заради реакција кон другиот, а не за промовирање на сопствените вредности, нема да ги оствари целите...

Министерот за внатрешни работи на Бугарија Иван Демерџиев лично ја предводеше...

Во Благоевград во текот на целиот ден беше присутен и министерот за внатрешни работи на Бугарија, Иван Демерџиев, кој оперативно ги водеше акциите на...

Ковачевски: Мило ми е што македонски граѓани може слободно да одат...

Премиерот Димитар Ковачевски смета дека тоа што македонски граѓани денеска може слободно да одат и да се радуваат на културен клуб во Бугарија е...

Свечено отворен македонскиот клуб во Благоевград наспроти бугарските провокации

Милко Живковиќ, наш известувач од Благоевград Во присуство на стотина Македонци од Бугарија и од Македонија, под силно полициско обезбедување и покрај обидите за провокации,...

Во Благоевград отворање на македонскиот културен центар „Никола Вапцаров“

Во Благоевград за денеска е закажано отворањето на македонскиот културен центар со името „Никола Вапцаров“. Од македонските претставници во име на претседателот Стево Пендаровски ќе...

Спасовски очекува мирно да помине отворањето на македонскиот клуб во Благоевград

Министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски, во дневникот на телевизија Сител беше прашан за тоа каква е соработката со безбедносните служби во регионот, во...