Ознака: Лин Сичијанг

Кина ќе испрати астронаути на Месечината до 2030 година

Интензивен развој на програмите за вселенско истражување Целта на кинеските астронаути на Месечината ќе биде да собираат примероци околу местото на слетување и ќе извршат...