Ознака: Катерина

Читачка група на темата „Феминизам и студии за животните“

Воведно јавно предавање на Катерина Шекутковска Денеска, од 19 часот, во културниот центар „Јадро“ воведно јавно предавање ќе одржи Катерина Шекутковска во рамките на серијалот...

Одлична организација, петто место за Катерина Ацевска

ЏФМ ја доби честа за првпат да го организира овој настан, што е историски момент за нас и за македонското џудо, но и реализација...

Бронза за Катерина Ацевска

ЏИУ-ЏИЦУ – ЕП ВО ФРАНЦИЈА Македонската репрезентативка во џиу-џицу Катерина Ацевска го освои бронзениот медал на Европското првенство (ЕП) во возрасните категории до 16, до...

Комедијата е еден од потешките жанрови за играње

Катерина Чакмакоска Клинческа, актерка Првата улога на сцената на театарот ја одигра на седумгодишна возраст во претставата „Јунаците од бајките пеат“, во режија на Петар...

Не е баш згодно човек да се расплаче од среќа...

Катерина Илиќ-Нонкуловска, авторка на третонагрaдениот расказ на „Нова Македонија“ Катерина Илиќ-Нонкуловска е авторката на третонаградениот расказ „Посета“ на годинашниот Конкурс за краток расказ на „Нова...