Ознака: Југоисточна

„Чуварите на формулата“ – најдобар филм, награди и за два...

ДОДЕЛЕНИ НАГРАДИТЕ НА ФЕСТИВАЛОТ НА ЈУГОИСТОЧНА ЕВРОПА Фестивалот на Југоисточна Европа, „СЕЕ ФФ 2024“, годинава го имаше своето 14. издание во Париз, деветто во Берлин,...

Договор за спортска соработка на параолимписките комитети на Југоисточна Европа

Договорот вклучува повеќе полиња на заеднички интерес, размена на знаења и искуства за зајакнување на самите институции и развој на параолимпиското движење, вели претседателот...

Поврзување на регионот на Југоисточна Европа преку уметноста

Уметничката колекција, која ќе биде сместена во Љубљана, ќе вклучува уметнички дела од уметници од целиот регион, од сите генерации, вклучувајќи ги и оние...