Ознака: Јована Савевска

„Скопје под лупа“ изложбата на фотографии на Јована Савевска

На 15 септември, во 19 часот во Продажен салон на Културно информативен центар - Скопје ќе биде отворена изложбата „Скопје под лупа“ на Јована...

Кога креативноста блика низ објективот

Јована Савевска, историчарка на уметност, археолог, фотографка Со фотографирањето се запознала уште во раното детство, а веќе во тинејџерските години сфатила дека своите идеи, мисли...

Јована Савевска, историчар на уметноста, археолог, фотограф: Кога креативноста блика низ...

Со фотографирањето се запознала уште во раното детство, а веќе во тинејџерските години сфатила дека своите идеи, мисли и грижи најлесно може да ги...

ГАЛЕРИЈА од изборот на фотографиите на неделата, кои вие ни ги...

„Нова Македонија“ секоја недела избира фотографија на неделата, која секој вторник се објавува на цела страница во печатеното издание на весникот. Изборот се прави...

„Пази, куче!“ на Јована Савевска – ФОТОГРАФИЈА НА НЕДЕЛАТА

Фотографијата Пази, куче! на Јована Савевска е изборот за фотографија за оваа недела на „Нова Македонија“. - Секогаш безбеден покрај најдобриот другар - ја опишува...