Ознака: Хиперсонично

Хиперсонично оружје, што е тоа?

Хиперсоничните ракети летаат со брзина многу поголема од брзината на звукот, обично околу 5.500 км/ч и повеќе. САД, Русија и Кина развиваат хиперсонично оружје...