Ознака: Европската политичка заедница

Ковачевски: Проширувањето на ЕУ веќе се смета како заедничка потреба

Навистина во моментов постои отворена врата, како никогаш досега во овој геополитички момент постои волја и подготвеност од земјите членки на Европската унија за...

Прва средба на Европската политичка заедница во Прага – Македонија ќе...

Во Прага денеска за првпат ќе се одржи средба на Европската политичка заедница, на неа ќе учествуваат 44 лидери од сите земји од континентот...