Ознака: блок тарифи

Доколку се укине надоместокот од 200 денари ќе се зголеми цената...

Доколку се укине надоместокот од 200 денари за приклучок на мрежа цената на електричната енергија во првиот блок ќе се зголеми за 9,03 проценти,...

Не може да биде ист товарот и за домаќинства со минимални...

Министерот за економија Крешник Бектеши денеска, коментирајќи го воведувањето на блок-тарифите за електрична енергија, уште еднаш повтори дека солидарност мора да постои, како и...

Бислимоски: Само 1,2 отсто потрошувачи ќе плаќаат енормно, имаме највисоки блокови...

Претседателот на Регулаторната комисија за енергетика Марко Бислимоски денеска уште еднаш повтори дека просечната цена на струјата за 98,8 проценти од домаќинствата ќе се...

РКЕ: Цената на електричната енергија за домаќинствата во просек ќе се...

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ) донесе одлуки со кои просечната цената за електрична енергија за 98,8% од домаќинствата ќе се зголеми...

Бислимоски: Блоковите ќе важат исклучиво за време на скапата тарифа, оној...

Подготвителна седница за блок тарифите за потрошувачката на струја на домаќинствата Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ) денеска ја започна подготвителна седница за...

Се очекува РКЕ да ги дефинира блок-тарифите за електрична енергија

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ) денеска ќе одржи подготвителната седница за реформата на тарифниот систем за електрична енергија (блок тарифи). Подготвителната седница,...

Проф. Димитров: Народот треба да размислува колку ќе поскапи електричната енергија,...

Граѓаните треба да размислуваат колку всушност ќе поскапи електричната енергија, а не за процентите и за блок-тарифите, бидејќи на самите сметки можат да видат...

За домаќинствата ќе се воведуваат блок тарифи во зависност од потрошувачката...

Во фаза на завршна подготовка е најголемата измена на тарифниот систем за електрична енергија од осамостојувањето до денеска и сигурно е дека ќе се...