Ознака: Бислимовски

Јавните комунални водоводни претпријатија од четврток ќе имаат пониски цени за...

Од четврток јавните комунални водоводни претпријатија ќе добијат поевтина цена на електрична енергија која ќе им биде обезбедена преку „ЕСМ продажба“ и ќе им...

Неопходно е рационално трошење на енергенсите, посочи Бислимоски

Грејната сезона започна согласно правилата за снабдување и мрежните правила за 60 илјади потрошувачи, додека снабдувањето со електрична енергија за 611 илјади домаќинства во...

Интерконекторот помеѓу Македонија и Грција е клучен енергетски инфраструктурен објект во...

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги на Македонија е домаќин на 37 состанок на Регионалниот Координативен Комитет на Југо и Југо – источна...

Августовските сметки на БЕГ се сторнирани, граѓаните ќе добијат нови, истакна...

Граѓаните на градот Скопје да бидат спокојни, сметките на БЕГ за топлинска енергија се сторнирани и ќе добијат нови корегирани сметки за месец август,...

Бислимоски: Мора да испратиме сигнал дека тие што трошат многу, ќе...

Мора да испратиме сигнал дека тие што трошат многу, ќе си плаќаат повеќе. Ние се доведовме во состојба, 17 потрошувачи да ни трошат 10...

ЕСМ како знае и умее да го зголеми производството, порача Бислимоски

Се соочуваме со 105 милиони евра непланирани трошоци за електрична енергија од кои 30 милиони евра отпаѓаат на општините, а останатиот дел е на...

Бислимоски: Сметките за струја можно е да бидат повисоки за 10...

Можно е од први јули цената на струјата да се зголеми за 10 проценти, предупредува претседателот на Регулаторната комисија за енергетика Марко Бислимовски. Една од...