Ознака: алтернатива

„Алтернатива“ предалга уставни измени со кои кривичните дела против службената должност...

Алтернатива денеска излезе со предлог за уставни измени со кој очекува дека ќе се спречи сите избрани и именувани функционери во закондавната, извршната и...

Алтернатива што може да биде ефикасно гориво

Енергетската криза покажа дека секој енергент е важен Проектите за нови алтернативни горива не треба да се отфрлаат ад хок, туку на нив треба сериозно...

Скендер Реџепи ја напушта Алтернатива, станува независен пратеник

Пратеникот Скендер Реџепи од Алтернатива ја напуша пратеничката група на партија и во иднина ќе делува како независен пратеник. И за оваа одлука официјално...

Гаши доби нов четиригодишен мандат на чело на Алтернатива

Актуелниот претседател на политичката партија Алтернатива, Африм Гаши, на денешниот конгрес доби нов четиригодишен мандат. Гаши му се заблагодари на партиското членство, коментирајќи дека...

Сонцето како (не)исплатлива алтернатива за скапата струја

Со најновите повисоки субвенции што ги најави државата за домаќинствата и за компаниите станува поисплатливо да се инвестира во панели за сопствено производство на...

Македонија е единствената алтернатива

Кога очигледно и во македонскиот државен врв нема единство по ова прашање, поточно едни продолжуваат да живеат со илузијата дека е можен договор со...