Ознака: 15 620 ученици

Од утре 15.620 ученици ќе полагаат државна матура, соопштија од ДИЦ

Оваа учебна година за државната матура се пријавиле 15.620 ученици. Од нив 6.750 од гимназиско образование, 8.598 од средно стручно образование и 272 од...