Ознака: Јужен Урал

Титулите за Медни Всадник и Јужен Урал, Алкалоид осми

Машката руска екипа на Медни Всадник и женската руска екипа на Јужен Урал, се нови клупски шаховски прваци на Европа за 2021 година. Тоа...

Медни Всадник и Јужен Урал на чекор до триумф на ЕКК...

Едно реми, една победа и два пораза е епилогот на македонските екипи во 6-то, претпоследно коло на 36. Европски клупски куп (ЕКК) во шах,...