Ознака: штрк

Младо непрелетано штркче вратено во гнездо откако пред два дена падна...

Младо непрелетано штркче е вратено во гнездото, откако пред два дена падна во двор во неготинско Пепелиште. Ова денеска го потврди за МИА Аница...

Спасен штрк во Кавадарци, паднал од гнездото

Штрк што паднал од своето гнездо бил спасен во Кавадарци. На помош излегле на службите од осветлување на Општината и територијалната протвпожарна бригада. - По...

Опожарено гнездо од штрк после контакт со електровод во Кичево

Стравувањата на жителите од населба Горица во Кичево, дека гнездото што пред подолг период го направи штрк на еден од електричните столбови што поминуваат...

Три штрка на квадратен километар во Чешиново-Облешево

Гнездото број 14 се наоѓа на покривот на куќата на Мијалче Кузманов во Чешиново. Гнездото број 15 на електричниот столб кај куќата на Мирче...