Ознака: човекова егзистенција

Светлосниот утопизам на Тесла (1)

„Светлината за мене е Бог“ - Тесла Записи во несоница Првин овој есеј, кој ќе го проследиш во неколку колумнистички продолженија, драг читателу, го бев насловил...