Ознака: фк пелистер

Општина Битола повторно стана сопственик на ФК Пелистер

На денешната седница на Советот, фирмата за спортски дејности „Спорт бит“ ДООЕЛ Битолa, ги подари акциите на ФК Пелистер на Општината. -Денеска ние ги добивме...

Ванчо Мицевски нов спортски директор на ФК Пелистер

Општина Битола почна да работи на стабилизирање на фудбалскиот клуб Пелистер со цел создавање добра основа, буџет и управа, кои ќе придонесат за спортско...

Продадени акциите на ФК Пелистер

И покрај што засега нема официјална потврда за тоа, сепак од извори блиски на „Нова Македонија“ дознаваме дека акциите на фудбалскиот клуб Пелистер,  се...

Планирана седница на Советот за помош на ФК Пелистер

На 20 јули, Советот на Битола ќе одржи седница со само една точка на дневниот ред. На седницата советниците треба да донесат одлука за...

Пелистер оди на (нова) продажба

На последната седница на Советот на општината, советниците ја изгласаа Одлуката со која се даде согласност за оттуѓување на доминантниот пакет акции на досегашните...