Ознака: ФАА

Федерална управа за авијација отвори истрага откако отпадна капак од мотор...

Капак на моторот на авион „Боинг 737-800“ на компанијата „Саутвест Ерлајнс“ (Southwest Airlines) во неделата за време на полетувањето од аеродромот во Денвер падна...

Пилотите се жалат на штетни гасови во кабините

Пилотите на светските авиокомпании се жалат поради истекување на штетни гасови во кабините, додека институциите во САД и во ЕУ засега не се убедени...

„Боинг“ сам си правел технички прегледи

ФАА, поради наводните недоволни фондови и ресурси, во изминатите години делегираше сѐ поголем авторитет на „Боинг“, да преземе поголем дел од работата за сертифицирање...