Ознака: учители

За моите големи учители

Ако овие денови се денови на сеќавање за оние што веќе не се меѓу нас, не може човек да не се присетува на своите...

Тукушто излезени од клупа застанавме на местата на нашите учители!

Ученици од учителската школа „Никола Карев“ одбележаа 60 години од матура На 30 септември се навршија 60 години од матурирањето на учениците што ја завршија...

Со својот талент ги надминал учителите

Иако починал во Париз, срцето на Шопен, според неговата последна желба, е пренесено во црквата „Светиот крст“ во Варшава Фредерик Франсоа Шопен го славел роденденот...

Кога учителите се однесуваат како учениците

Суперсилите сметаат дека имаат и право и должност да ги извезуваат своите „вредности“ во другите земји, иако тие се далеку од универзални, особено во...