Ознака: тимјаник

Усвоена Националната стратегија за деинституционализација „Тимјаник“

Владата на Република Македонија на последната седница ја усвои Националната стратегија за деинституционализација „Тимјаник“ (2018-2027), а Македонија доби искрена поддршка и честитки за започнатиот...

Oтворен Малиот групен дом во Тимјаник

Мартина, Аделина, Никола и Антонио, четири деца со попреченост добија нов живот, откако денеска беше отворен Малиот групен дом во неготинското село Тимјаник. Тие...

Царовска: Во Тимјаник ќе има мал групен дом, недоразбирањата се веќе...

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска вчера ги посети Неготино и селото Тимјаник. Таа заедно со градоначалникот на општина Неготино, Тони Делков...

ДСПДП: Отпорот во Тимјаник ги доведува во прашање хуманите вредности и...

Државниот совет за превенција од детско престапништво (ДСПДП) соопшти дека целосно го поддржува Министерството за труд и социјална политика во настојувањето за целосно имплментирање...

NIMBY – Not In My Back Yard

Инаку, ваквите случувања не се типични ниту само за Тимјаник, ниту за Македонија. Постои пејоративно име NIMBY - Not In My Back Yard (Не...

Царовска: Има поголем интерес да се згрижи милениче, отколку дете

Тимјаник вчера покажа дека на македонското население му треба едукација. Природно е да се плашите од нешто што не го знаете. Не се откажуваме...