Ознака: теренска

Ќе има теренска вакцинација во училиштата

Министерот за образование и наука Арбeр Адеми вчера соопшти дека заедно со Министерството за здравство ќе нудат теренска вакцинација во училиштата каде што има...

Започна теренската вакцинација во 11 училишта во Скопје

Почнува вакцинацијата против морбили на терен согласно наредбата од Министерството за здравство за теренска вакцинација на сите невакцинирани деца од школска возраст. Во 11 училишта...