Ознака: Столе Попов

„Златен објектив“ за доајенот на филмската уметност Столе Попов

За исклучителниот придонес во развојот на македонската кинематографија, плодното творештво и белегот што го остави во домашната филмска индустрија, на доајенот на македонскиот филм...

Отворен фестивалот „Браќа Манаки“

Со врачување на наградата  „Големата ѕвезда на македонскиот филм“, за животно дело, на ДФРМ на познатиот македонски режисер Столе Попов, за неговото огромно филмско...

Столе Попов: За македонскиот јазик не смее да се разговара

Фестивалот на филмската камера „Браќа Манаки“ го награди режисерот Столе Попов со „Голема ѕвезда на македонскиот филм“. Попов во своето обраќање по примањето на наградата...