Ознака: стап

Дуплантис: Мислам дека има уште поголеми височини во мене

Условите беа добри и имаше голема енергија од публиката. Сезоната во сала не беше добра колку што би сакал, така што денес имав оган...

Дуплантис по 42. пат прескокна шест метри

АТЛЕТИКА – СКОК СО СТАП На митингот во Берлин, тој прескокна 6,06 метри и го освои првото место Олимпискиот, светски и европски шампион и наедно светски...

Мачката што јаде маст, јаде и стап

Мачката што јаде маст, јаде и стап. Оваа поговорка што ние лаконски ја класифицираме како метафора, во својата суштина е формула во која со...

Москва со морков, Вашингтон со стап

Србија се соочува со притисоци од САД, поради набавката на рускиот противвоздушен систем, како и за набавката на руски гас, односно реализацијата на проектот...