Ознака: Специјалниот пратеник

Метју Нимиц: Македонскиот јазик и идентитет се неприкосновени и признаени

Поранешниот посредник на ОН, Метју Нимиц, е категоричен во ставовите дека посебноста на македонскиот јазик е светски признаена и потврдена во Обединетите нации и...