Ознака: слики

Мирните слики на Зулејха се начин да се побегне од секојдневната...

Нова изложба на Зулејха Зубери Али во „Пионери“ Зулејха Зубери Али ќе ја постави својата трета самостојна изложба в среда, во галеријата „Пионери“, во 20...

Не ја дискриминирам веќе интерпункцијата

Некој, на Фејсбук, дава предлог, оние заминати по одмори да не постираат слики од мориња, плажи, ресорти, егзотична храна и коктели, затоа што многу...

Изложени најцрните црни слики на Мице Јанкуловски

Во галеријата „Остен“ е поставена самостојна изложба на слики (карбон на платно) од реномираниот македонски уметник Мице Јанкуловски со наслов „Најцрната црна“. Мице Јанкуловски...

Епидемијата на банкрот не ги заобиколи шведските компании

Слики од Скандинавија Вообичаената слика за Шведска како земја со висок стандард на граѓаните, со одличен рејтинг на компаниите што го билдаат БДП на земјата,...

Сликите на Бојана Артиновска Трпческа се продолжение на животот

Сакав да ги изразам мојата благодарност кон Земјата и почитта кон мајката од која доаѓа сѐ и повторно сѐ кон неа се враќа. Таа...

Уметник прави портрети што се претвораат во две различни слики

Уметниците отсекогаш користеле оптички илузии како начин да ги фасцинираат и збунат набљудувачите, така што многу дела треба да се погледнат повеќе од еднаш...

Најскапите слики на сите времиња

Тешко е да се процени вредностa на едно ремек-делото. Колку би чинела „Мона Лиза“ на Леонардо да Винчи, на пример, кога би била на...

Кој ги препознава овие слики?

Во контејнер, поставен на паркинг во Германија, неодамна едно лице случајно пронашло две многу вредни масла на платно, стари 350 години. - Сликите се пронајдени...

Институтот за уметност во Чикаго сподели илјадници бесплатни слики

Дигиталната библиотека на уметничкиот институт содржи над 40.000 датотеки што може да се преземат бесплатно Институтот за уметност во Чикаго има колекција од над 300.000...

Изложбa на слики „Од градината на баба ми“

Изложбa на слики „Од градината на баба ми“, во рамките на одбележувањето на празникот на жената, Осми март, во НУУБ „Св. Климент Охридски” -...