Ознака: Симонида Кацарска

Загрижуваат негативните проценки во извештајот за управување со ЕУ-фондовите, вели Кацарска

Очекувано е тоа што Европската комисија во извештајот генерално држи позитивен тон во однос на посветеноста на властите на ЕУ агендата, со оглед на...

Симонида Кацарска не исклучува референдум за францускиот предлог, иако вели дека...

Не знам колку граѓаните во овој поларизиран емоционален момент може да проценат од анкета дали тие се „за“ или „против“ одреден предлог, којшто не...

Кацарска: Првото поглавје од преговорите не се отвара веднаш по одлуката...

Директорката на Институтот за европска политика, ЕПИ, Симонида Кацарска, во разговор за МИА се осврнува на изјавите на комесарот Хан за „подготвителната“ фаза на...