Ознака: Св. Кирил

Далековидоста на Св. Кирил и Методиј и кусогледоста на денешните политичари

За жал, одредени држави наши соседи, кои, патем, се и членки на ЕУ, како да застанале во тоа време, пред десетина века, во времето...

Пендаровски положи цвеќе на гробот на Свети Кирил

Претседателот Стево Пендаровски за време на посетата на Италија и Светaтa Столица, по повод манифестацијата „Македонија во чест на Св. Кирил“, денеска во базиликата...

Св. Кирил и Св. Методиј = ништо не им е свето

И пак ќе речам, ние немаме проблем со Софија, Атина, Белград, Приштина или Тирана. Си имаме проблем со овие што овде нè сотреа (и...