Ознака: свиња

Бубрег од свиња функционира 32 дена во клинички мртов човек

На 14 јули, тим доктори во Њујорк извршија операција на клинички мртов 57-годишен маж и успеале да го одржат во живот повеќе од еден...

Има шест случаи на африканска свинска чума, сточарите ќе добијат отштета...

Од 6 јануари годинава кога во делчевското село Драмче првпат беше регистрирана појава на африканска свинска чума во земјава, до вчера се констатирани нови...

Човек доби срце од генетски модифицирана свиња

Хирурзите во САД неодамна пресадија срце од генетски модифицирана свиња на човек, што претставува чекор напред во повеќедецениската потрага по користење животински органи за...

Свињата одгледана од мачки мисли дека е една од нив

Драгонлорд е свиња што мисли дека е мачка и никој не може да ја обвини за оваа грешка. На крајот на краиштата, таа била...

Трагите на дивата свиња

Нејзините траги се добар индикатор за ловџиите, оти таа често користи исти патеки на движење, а ако се работи за хранење, се случува одредени...