Ознака: светилки

Граѓаните направија предновогодишна магија: Вечерна фото-прошетка низ центарот на метрополата

Нова Година е празник на украсите и сијаличките во милион бои и форми. Во недостиг на новогодишни градски украси, дуќаните даваат проблесок на тоа што...

Во општина Кичево инсталирани над 7.000 лед светилки

По девет месеци од почетокот на замена на уличното осветление во општина Кичево, до крајот на месец јули целосно ќе заврши оваа операција, кога...

Штедливите ЛЕД светилки донесоа 64.000 евра заштеди во Битола

Битола, откако јавното осветлување во градот му го препушти на јавното претријатие „Комуналец“, со поставувањето на штедливи светилки оствари големи заштеди.  Од досега поставените ЛЕД светилки...

Боите на божиќните украси низ светот

Шареноликоста на украсните светилки поставени по повод божиќните празници низ САД, Мексико, Бразил, Белорусија, Хрватска, Белгија и Франција, кои го прославуваат Божиќ по Грегоријанскиот...