Ознака: референдум

Десницата се организира за два референдума во Хрватска

Хрватите деновиве можат да се потпишат на две иницијативи за спроведување референдум, кои се однесуваат на укинување на Истанбулската конвенција и за менување на...

Уставен суд оцени дека референдумот за Казандол е неуставен

Уставниот суд на денешната седница ги поништи одлуките за распишување референдум за Казандол за експлоатација на минерални сурови, донесени од Советот на општина Валандово...

Османи: Процесот на преговори целосно транспарентен, дури и за најсензитивните прашања

Процесот на преговори во последните месеци го карактеризираат транспарентност и инклузивност. Нема информација во целиот процес на преговори, дури и најсензитивната, која јас не...

Претседателските избори како референдум за НАТО и за ЕУ

Претседателските избори во Црна Гора ќе бидат повторување на референдумот за независност, а истовремено и гласање за НАТО и за ЕУ, оценува московски „Комерсант“....