Ознака: револуции

Спроведување програмирани револуции

Пред наши очи, без да сме воопшто свесни за тоа во хаосот на современиот свет, преку конфронтацијата на поморските сили на Велика Британија, САД...

Револуции, но за кого?

Никому нема да му биде полошо од порано, но на многумина ќе им биде многу подобро. Така ги уверуваше германскиот канцелар Хелмут Кол Источногерманците...

Болшевикот Борис

Повеќето луѓе револуциите ги замислуваат како ненадејни земјотреси или вулкански ерупции, кои доаѓаат без предупредување и го уништуваат целиот политички систем. Но историчарите, политиколозите,...