Ознака: преродба

МНР упатува вербална нота поради изјавата на Костадин Костадинов од „Преродба“

Министерството за надворешни работи денеска соопшти дека ќе биде упатена формална вербална нота до Министерството за надворешни работи на Бугарија поради изјавите на пратеникот и...

Три фактори за раст на економијата

И гувернерката и економските аналитичари посочуваат структурни реформски политики преку кои ќе се дејствува на три клучни фактори од кои зависи долгорочниот раст. Кои...

Балканот пред нови можности за економска преродба!

Виенскиот економски институт излезе со оптимистички процени дека државите од регионот би можеле да профитираат од трендот на враќање на производството од Азија, но...

Павел Хаџи Киријаков – зачетник на поставката за потеклото на Македонците...

„Александридата“ е роман за македонскиот крал Александар Велики, напишан од Псевдо-Калистен кој го раскажува животот на владетелот. Романот е општопознат и ужива големи симпатии...

Меѓник на македонската преродба

Добар дел од својот живот Партениј ги споделувал своите учебници во Македонија и во еден дел од Србија, но бугарската критика остро се нафрлувала...