Ознака: Половина

Половина од планетата ќе има поинаква клима до 2100 година

Планетата е на работ на неколку пресвртни точки, кои еднаш ќе поминат, но зад себе ќе остават каскада од последици во животната средина. Екстремните...

Со јакнење на научнотехнолошката независност до поголема економска и финансиска сигурност

Планот за институционална реформа опфаќа области што се движат од администрација на податоци и работа за грижа за стари лица до права на интелектуална...

Државата ќе исплатува половина од платата на повратниците

Државата ќе покрива половина од минималната месечна плата, доколку Бугарите што работат во странство се вратат во земјата и почнат да работат во малите...

Половина од гласачите живеат на адреса без број

Демократска Црна Гора предлага граѓаните што ќе гласаат да бидат ослободени од плаќање дел од административните такси Во избирачкиот список на Црна Гора, од вкупно...