Ознака: Пелагонија

Владата ќе им додели срeдства на студентските домови „Пелагонија” и „Скопје“

Владата на денешната седница донесе одлуки за доделување средства на државниот студентски дом „Пелагонија”, како и на Државниот студентски дом „Скопје“. Државниот студентски дом „Пелагонија”,...

Невремето и мелничарите го уништуваат лебното жито

Колку што невремето им направи штета на земјоделците, исто толкава штета се обидуваат да им направат и мелничарите, кои сакаат да го откупат лебното...