Ознака: Патот

Патот кон ЕУ: Размислување со долната глава

Моментов, по соопштувањето на одлуките на Европскиот совет за 2023 година, по малку наликува на Букурешт 2.0 од 2008-та. Пред токму 15 години, Македонија...

Победнички почеток на патот кон Германија

Од натпревар во натпревар сме сѐ подобри. Сѐ повеќе наликуваме на тим каков што посакувам да имаме, изјави селекторот Благоја Милевски по победата над...

Во април ќе се трасира патот за Германија

Моментално Македонија е втора во групата еден, но има ист број бодови, четири, како и Турција, додека Луксембург е без освоен бод, со што...

Македонија супериорно остана на патот кон враќање на ЕП

Одговоривме на поставените задачи, особено во одбраната. Од првата топка отворивме одлично и потоа само ја зголемувавме не само разликата туку многу повеќе самодовербата,...

Битола конечно ќе добие современ влез на патот од Охрид

Веќе подолго време битолчани коментираат и негодуваат поради лошото сообраќајно решение, поточно немањето современ влез со булеварско-сообраќајно решение од патните правци: Прилеп – Битола...

Фузија на сите ЕУ-иницијативи би ги сконцентрирала нашите напори на патот...

Во македонскиот случај повеќе од очигледно е дека станува збор за многу иницијативи што бараат ангажман на луѓе, ресурси и многу други трошоци, со...

Патот на Македонија кон ЕУ: Дупло голо

Јасно е дека политичките партии на власт во континуитет и систематски ги демотивираа и ги уриваа квалитетот и интегритетот во секоја гранка на власта,...

Македонија да помине голгота на патот до Европа

Без оглед што Милков во изјавата наведува дека пишаниот документ со задачите и одговорностите ќе се однесува на бугарските институции што ќе учествуваат во...

Исчекор на патот од илјада милји

Редицата иницирани мерки во сферата на екологијата и заштитата на животната средина се очекува да почнат да даваат и конкретни резултати. И тоа и во...

СДСМ дојде до крајот на патот

Што е заедничко во биографијата на премиерот и на идните министри на СДСМ? На самиот зенит на „арапската пролет“, кога се нишаше режимот на...