Ознака: парламентот

Двајца во опозиција или смртта на парламентот

Треба ли да потсетиме каков насилнички и лажиран чин беше изборот на Талат Џафери? Нешто што го видовме со свои очи! Какви срамни и...

Предлог уставните измени од комисијата одат на пленарна седница во парламентот

Собраниската комисија за уставни прашања со 10:7 гласа го изгласа предлогот за уставни измени Собраниската комисија за уставни прашања со десет гласа „за“ и седум...

Кукавичиното јајце на претседателот на парламентот

Претседателот на македонскиот парламент, Талат Џафери, наместо преку личен пример да покаже дека македонскиот јазик е сврзувачкото ткиво во оваа држава, тој им дава...

Урбаните активисти и патот кон парламентот

Младите лица во Загреб од платформата „Можеме“ со години ја добиваа политичката енергија од уличните протести против агресивната урбанизација на градот. Додека во Белград...

Изборите се одложуваат, прогласување вонредна или кризна состојба

Лидерите на политичките парти на вчерашната средба кај претседателот Стево Пендаровски се согласија дека парламентарните избори закажани за 12 април треба да бидат одложени....