Ознака: „Нова Македониjа“

Им ги врачивме признанијата на авторите на најдобрите приказни за 2022...

Конкурс за краток расказ на „Нова Македониjа“ Признанијата на авторите на најдобрите кратки раскази за 2022 година, според резултатите од годинашниот анонимен Конкурс за краток...

Првата награда за Лилјана Пандева за „Ронка леб“

Добитници на Конкурсот за краток расказ на „Нова Македониjа“ Во изминатиот период во нашата редакција се јавија авторите на наградените раскази на годинашниот Конкурс за...