Ознака: НатпреВАР

Aнгелинa Илијоскa е нaјдобриот крaснописец во Прилеп

Ангелина Илијоска, ученичка во 3-б одделение кај наставничката Бисера Вишиноска од ООУ „Рампо Левката“, е најдобриот краснописец во Прилеп. Во конкуренција од 83 ученици од...

Учениците врзуваа и шнираа врвки и се забавуваа

ОУ „Кочо Рaцин“ во Прилеп јa одбележa Неделата на детето Во рамките на одбележувањето на Неделата на детето, ООУ „Кочо Рацин“ во Прилеп, покрај другите...

Дали БРИКС може да оствари соработка во вселената?

Мултилатерализам во вселенските истражувања за колективно добро Со промовирање соработка меѓу различните нации, БРИКС може да го отвори патот за подемократски систем во вселената, а...

Најмалку 12 загинати на натпревар во Ел Салвадор

Информациите што доаѓаат оттаму сугерираат дека многу навивачи имале лажни влезници со кои се обиделе да влезат на трибините, со што се создале голем...

Прво место за Ирина Прошева на натпреварот на институтот за македонски...

На Државниот литературен натпревар, организиран од Институтот за македонски јазик „Крсте Петков Мисирков“, по повод 70-годишнината од неговото постоење, на темата ,,Јазикот наш денешен“,...

Државен натпревар по класични јазици за учениците од гимназиите и средните...

Во организација на здружението „Антика“ и Институтот за класични студии при Филозофскиот факултет во Скопје, на 6 мај 2023 година во просториите на Философскиот...

Риболовците од „Урбан Крап“ од Охрид со најмногу уловена риба на...

По 72 часа рибарење и со учество на 16 екипи заврши првиот крапски риболовен натпревар „Боила куп“ на Осломејско езеро. Екипата на „Урбан крап“...

Антонија Донеска од Прилеп второнаградена на државен натпревар за интерпретирање...

Меѓународна соработка На неодамнешниот државен натпревар за интерпретирање француска шансона, во организација на фондацијата „Бел идеал“ од Париз, Франција, Антонија Донеска од Прилеп ја освои...

Прогласени победниците на „Водата ве води во средно“.

Денеска во средното училиште „Браќа Миладиновци“, беа врачени награди и дипломи за победниците на ликовно-литературниот конкурс „Водата ве води во средно“. Со тоа беше...

Миоки освои пет медали на меѓународниот натпревар во Софија

На меѓународниот натпревар во Софија (Бугарија), во конкуренција на повеќе од 600 натпреварувачи, во организација на џудо-клубот Локомотив, Миоки учествуваше со седум натпреварувачи и...