Ознака: мнозинството

Владеењето на мнозинството е природно правило за одлучување

Доколку се земе предвид дека правилото за мнозинство води кон владеење на мнозинството (во најширока смисла на зборот), тврдењата дека има два победника на...

Нерезидентите ја отвораат вратата за мајоризација на малцинството врз мнозинството

Како што заврши пописот, одеднаш процентот на нерезидентно население стана важен и почна да се комбинира со процентот на резидентно население преку една „весела...

Независна трката за мнозинството во Бундестагот

Конзервативната Демохристијанска унија (ЦДУ) на Меркел и нејзината сестринска партија од Баварија, Христијанско социјална унија (ЦСУ), заедно со центристичко-левичарската Социјалдемократска партија (СПД) заедно беа...