Ознака: „Меѓаши“

Ѕвонеше ли СОС-телефонот за деца и млади минатата година?

Првата детска амбасада во светот „Меѓаши“ И измината 2021 гoдина, СОС-телефонот ѕвонеше. Сепак, како генерална забелешка и во овој годишен извештај се наведува малиот број...

„Меѓаши“: Родителската нeгрижа и зaнeмарување на децата е појава што зaгpижува

Од првата детска амбасада „Меѓаши“ велат дека се згрозени од чинот што се случи на 16 март во Гостивар кога мaлолетно дете, изгоре врзано...

Десет проценти од децата биле жртва на насилство

Десет проценти од децата биле жртва на насилство, додека повеќе од 20 проценти познаваат врсник кој бил жртва на насилство. Децата најчесто наведуваат примери...

Меѓаши бара да се затворат градинките и онлајн настава за сите...

Првата детска амбасада во светот Меѓаши соопшти дека е загрижена од новите мерки на Владата и Министерството за здравство во врска со спречување на...

„Меѓаши“: Да се врати мерката за ослободување од работа на еден...

Мерката за ослободување на едниот од двајцата вработени родители за деца до 10 години треба да е сè уште на сила, уште повеќе сега,...

Меѓаши апелира до Владата да ја преиспита одлуката за враќање на...

Првата детска амбасада во светот Меѓаши апелира до Владата да ги преиспита одлуките поврзани со враќањето на работа на родителите на деца до 10-годишна...

„Меѓаши“ со поддршка за барањата на Сојузот на средношколци

Од Детската амбасада „Меѓаши“ велат дека потполно ги поддржуваат средношколците во нивните напори да бидат слушнати и вклучени во донесувањето одлуки поврзани со начините...

„Меѓаши“: На родителите најважно им е децата да се здрави и...

Без оглед дали наставата ќе биде онлајн или во училиште или комбинирана, на сите родители најважно им е децата да се здрави и сигурни,...

„Меѓаши“: Запознајте ги родителите и со негативните страни на вакцините

Препорачуваме и сметаме дека родителите треба и мора да бидат целосно информирани за значењето на имунизацијата, но и за сите позитивни и негативни ефекти....

„Меѓаши“: Во конкурсот за НАТО се промовираат воени теми, а наменет...

Првата детска амбасада во светот „Меѓаши“ преку соопштение реагира на објавениот конкурс за творби за светското одбележување на 70-годишнината од формирањето на НАТО, во...