Ознака: маржи

Маржи и цени

Јасно ми е дека во најголем дел во малопродажните продавници речиси на сите наши трговски синџири, цените ги диктираат трговците, особено со често лудо...

Од денеска без ограничени маржи, цените на основните производи ќе ги...

Од денеска веќе не е во сила Одлуката за ограничување на трговските маржи со која беа опфатени белиот леб, шеќерот, сончогледово масло, брашното од...

Ограничувањето на маржите на прехранбените производи продолжено до 30 јуни

Владата на денешната седница, на предлог на Министерството за економија, донесе одлука за продолжување на рокот на траење на мерката за ограничување на маржата...

Ограничените маржи на основните прехранбени производи остануваат до крај на април...

На предлог на Министерството за економија Владата на денешната седница донесе одлука да се продолжи рокот на траење на мерката за ограничување на маржата...

Ограничени маржите и за млечните производи

Владата на денешната 87. седница донесе Одлука за дополнување на Одлуката за посебни услови за трговијата на одделни стоки со што, по предлог на...

Владата ги ограничи маржите на основните прехранбени производи

Владата на предлог на Министерството за економија на денешната седница донесе Одлука за одредување највисоки трговски маржи на продажните цени на основните прехранбени производи...

Бектеши: Наместо замрзнати цени најверојатно ќе се ограничуваат трговски маржи

Веќе се при крај сите анализи што ги врши Секторот за трговија во склоп на Министерството за економија во соработка со другите економски ресори...

Трговските маржи го изедоа јагнешкото

Одгледувачите на овци бараат државата да донесе мерки за заштита на производителите, кои се чувствуваат уценети, бидејќи се принудени да ги продаваат јагнињата по...