Ознака: ладење

Научниците развија нов метод на ладење

Студија во списанието „Сајенс“ Додавањето сол на патиштата пред зимската бура се менува кога ќе се формира мраз. Истражувачите од одделот за енергија на националната...

Лесни начини за ладење на вашиот лаптоп

Техно Погрешната употреба и неодржувањето на вашиот лаптоп може да предизвикаат прегревање, особено при екстремна топлина. Последиците од ова може да бидат влошување на неговото...

Жешка главоболка за организаторите на ЛОИ 2020

Тропските температури од 29 јули до 4 август биле причината за смртта на 57 лица во Јапонија, соопшти Агенцијата за управување со природни непогоди Високите...