Ознака: Кујната

Предмети на кои не им е местото во кујната

Домување Кујната е просторијата во која се одвиваат повеќето активности во домот, па одржувањето на редот е еден од најголемите предизвици. Среде постојаниот хаос што...

Седум зачини што мора да ги имате во кујната

Здрава храна Црвен пипер: се употребува за чорби, сосови, јадења со месо. Лут или благ, црвениот мелен пипер е незаобиколен зачин речиси во сите кујни. Лавров...

Кујната деликатесна, ама безмесна

Исхраната за време на животот во пандемија е исклучително битна, велат нутриционистите. Тие додаваат дека не треба да нѐ загрижува фактот што Македонците јадат...