Ознака: куповна моќ

Во Луксембург се живее најбогато, Бугарите и Словаците најсиромашни во ЕУ

Последниот извештај на Евростат покажува дека жителите на Луксембург и понатаму се најбогатите граѓани на Европската унија, со куповна моќ 2,5 пати поголема од...

Според стандардот на куповна моќ Луксембург е лидер во ЕУ а...

Црногорскиот Завод за статистика Монстат ги објави Бруто домашниот производ (БДП) и реалната индивидуална потрошувачка по глава на жител, според Стандардот за куповна моќ...

Граѓаните на Кичево купуваат за истите пари и се враќаат со...

Граѓаните на Кичево како и сите жители во земјава тешко ги погоди економската криза и секојдневното покачување на продажните цени и услугите, што најсликовито...

Бугарите со најниска куповна моќ во ЕУ во 2020 година, според...

Најлош животен стандард во ЕУ има Бугарија (39 отсто под просекот за ЕУ-27 ниво во 2020), а по неа следи Хрватска каде во 2020...