Ознака: комуналец

Градоначалниците ќе решаваат за чистењето на сметот во Скопје по штрајкот...

Во Скопје деновиве не се собира смет поради протест на вработените во Комунална хигиена кои бараат повисоки плати и враќање на отпуштените колеги од...

Нова цистерна доби прилепски „Комуналец“

Преку проектот „Подобрено одржување на јавно прометните површини во град Прилеп“ кое го реализира Општина Прилеп, ЈКП „Комуналец“ доби специјално комунално возило, цистерна за...

Кичевски „Комуналец“ со апел до граѓаните рационално да ја користат водата...

Во периодот кога во општина Кичево на годишен одмор се наоѓаат печалбарите од овој крај бројноста на населението речиси двојно се зголеми и тоа...

Центарот на Кичево остана без вода за пиење, „Комуналец“ ги отстранува...

Без вода за пиење утринава останаа „Булеварот Ослободување“ и соседните помали улици, како и жителите на улица „Гоце Делчев“ во Кичево, поради дефекти во...

Се чисти просторот околу и во комплексот кај вештачкото езеро во...

Комуналците, денеска, во и околу спортско рекреативниот комплекс „Езеро“ во близина на Прилеп, вршат генерално чистење на паркинзите, пешачките патеки, детските игралишта, спортскиот терен, но и...

„Комуналец“ ги чисти дивите депонии во околината на Прилеп

Со градежна механизација и транспортни товарни возила низ и околу викенд-населбата Маркова чешма, денеска прилески „Комунелец“ исчисти и транспортира над 300 метри кубни отпад...

Рубин Абрашоски е нов в.д. директор на ЈКП „Комуналец“ во Прилеп

Рубин Абрашоски е новиот вршител на должност директор на ЈКП „Комуналец“ во Прилеп. Градоначалникот Борче Јовчески, го назначи Абрашоски, бидејќи е докажан професионалец, кој...

Битолски „Комуналец“ набави нова метларка

ЈКП „Комуналец” Битола, кое во последно време во голема мера го обнови возниот и маинскиот парк, денеска го промовира своето најново возило - метларка...

Промивирани нови возила за собирање отпад во Битола

ЈП „Комуналец“ го збогати возниот парк со две нови возила за собирање на отпад, кои ќе помогнат во тековното извршување на работните активности во...

Дезинфекција на улиците во Битола и за време на полицискиот час

Во рамките на активностите за справување со пандемијата ЈП „Комуналец“ заедно останатите јавни претпријатија ќе ги мие и дезинфицира улиците во Битола и за...